Parkettihionta ja -lakkaus ammattilaisen toteuttamana Uudellamaalla

Ota yhteyttä ja tilaa omasi!

Parketti Juha Oy pelastaa huonoon kuntoon ajautuneen parkettilattian tai asentaa uuden tilalle Uudenmaan alueella. Olemme asentaneet ja huoltaneet lattioita perheyrityksemme voimin yli neljän vuosikymmenen ajan. Kokemuksella osaamme sanoa, että oikein huollettuna lattiasi tulee kestämään vuosia. Onko suunnitelmissasi parkettihionta? Parketti on materiaalina miellyttävä katsoa ja koskea, ja vaatii vain pieniä hoitotoimenpiteitä parkettihionnan ja lakkauksen välissä.

Hoito asennuksen jälkeen:

Parkettilattia on tarkoitus puhdistaa huolellisesti liasta ja epäpuhtauksista imuroimalla ja nihkeällä pyyhkien, missä puhdistusaineeksi käy mieto yleispuhdistusaine. Sopiva pesuaine löytyy jokaisen kaupan hyllyltä, sillä se on veteen sekoitettava öljy- saippualiuos. Moppauksen tai nihkeällä pyyhkimisen jälkeen lattian on jäätävä kuivaksi. Tarpeen vaatiessa kuivataan lattia puhtaalla
liinalla. Noudata pakkauksen annostusohjetta.

Suojaa juuri asennettu parkettipinta muuton ajaksi hengittävällä ja riittävän vahvalla materiaalilla, esimerkiksi suojamatolla. Suojamateriaalia ei saa teipata parketin pintaan. Vaikka parkettilattian pinta onkin lakattu kestävällä lakalla, huonekalujen jalkojen alle olisi syytä liimata huopapalaset. Parketti ei siedä hiekkaa tai piikkikorkoisia kenkiä.

Tärkeää tietoa:

Suomen ilmastossa puu joutuu suurista ilman kosteuden vaihteluista johtuen kovaan rasitukseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että tiloissa joihin parketti on asennettuna, ilman suhteellinen kosteus pidetään 40 - 60 % alueella. Näistä kosteusprosenteista poikkeavissa olosuhteissa, parketissa saattaa esiintyä ylimääräistä turpoamista tai harvistumista, mistä parketin valmistaja tai asentaja ei voi ottaa vastuuta. Suosittelemme kuivina aikoina ilmankostuttimen käyttöä ja kosteissa olosuhteissa, kesällä ja syksyllä lämmitystä ja tuuletusta. 


Entä mitä tehdä, kun kotikonstit eivät riitä?